ПОЛТАВА: 

У Полтаві на базі медичної стоматологічної академії влаштували регіональний конкурс професійної майстерності під гаслом «Лікар — патріот, захисник України». Його учасниками стали команди лікарів-інтернів, котрі опановують практичні навички під керівництвом досвідчених колег.
Згадані змагання стали для учасників конкурсу ще й своєрідним тренінгом із відпрацювання складових військової медицини. Адже час нині такий, що до роботи у військово-польових умовах має бути готовий кожен лікар і представник молодшого медичного персоналу. Конкурсанти демонстрували своє вміння евакуйовувати поранених з умовного поля бою, надавати їм першу допомогу, транспортувати до медичного пункту батальйону та, власне, виконувати професійні обов’язки в екстремальних умовах.
Не менш важливою була перевірка здатності до злагодженої роботи в команді. Тим паче що за діями учасників конкурсу спостерігали не лише провідні фахівці профільного вишу та цивільних лікарень, а й ті, кому разом із побратимами довелося надавати реальну медичну допомогу нашим бійцям на фронті, у зоні АТО/ООС. Вони досить високо оцінили вишкіл молодих лікарів та їхнє прагнення вдосконалювати свою майстерність. По завершенню конкурсних епізодів за традицією відзначили найкращих.