Осінній міжнародний пленер художників, що вже традиційно проводиться в місті Мукачеві, завершився виставкою виконаних робіт. Майже два десятки живописців з різних куточків України та сусідніх країн Європи творили в місті над Латорицею більш як тиждень, переносячи на папір його історичні пам’ятки. Нинішній мистецький захід, який провели уже вчетверте, присвятили пам’яті відомого мукачівця, народного художника України Золтана Мички, котрий і заснував це зібрання майстрів пензля.

На знімках: учасники пленеру та їхні роботи.

Фото надані прес-службою народного депутата.

За словами художнього куратора пленеру Аттіли Коприви, участь у пленері взяли представники різних художніх напрямів: експресіоністи, імпресіоністи, реалісти, графіки... Майстри пензля працювали поблизу замку Паланок, чоловічого монастиря на Червоній горі, жіночого монастиря на околиці Мукачева, в центрі міста та інших історичних місцях. Кожен з них написав не менш як три картини. Усіх учасників нагороджено дипломами.
Слід наголосити, що вже четвертий рік поспіль цей міжнародний художній пленер відбувається за сприяння народного депутата України Василя Петьовки.

Ужгород.