Реалізація Росією проекту «Північний потік-2» та ризики, які він створює для безпеки в Європі, стали одними із ключових тем зустрічі Президента України Петра Порошенка із делегацією державних секретарів федеральних міністерств Німеччини, яка перебувала з візитом у Києві. Як інформує прес-служба глави нашої держави, окрему увагу сторони приділили важливості продовження санк-ційної політики ЄС проти РФ як країни-агресора. П. Порошенко наголосив на активізації військової присутності Росії в Азовському морі, що є прямим продовженням окупації та подальшої мілітаризації Кримського півострова.

Делегація державних секретарів федеральних міністерств Німеччини під час перемовин із Петром Порошенком (на знімку) відзначила суттєвий прогрес України на шляху реформ та зростання привабливості для німецьких компаній, пише прес-служба Президента. 

Сторони відзначили важливість майбутнього візиту Канцлера Ангели Меркель до нашої країни з точки зору зміцнення двостороннього партнерства. Глава нашої держави висловив вдячність німецькій стороні за допомогу, яка надається нашій державі для реалізації реформ, а також за роль Німеччини та особисто Канцлера Меркель в питанні відновлення територіальної цілісності України. Особливу увагу було приділено питанню звільнення українських політв’язнів.
Зазначимо, що посол України у ФРН Андрій Мельник у Твіттер наголосив, що візит держсекретарів федеральних міністерств — це унікальний формат взаємодії Берліна тільки по Україні.
Окрім того, з робочим візитом в Україну прибула заступник держсекретаря США з міжнародних питань боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань Кірс Медісон, інформує посольство США в Twitter. У програмі її візиту офіційні зустрічі з представниками Національного антикорупційного бюро, Державної прикордонної служби та громадянського суспільства з метою сприяння реформі юстиції в нашій державі, яка проводиться за підтримки США, а також виступ із промовою під час випускної церемонії в Академії патрульної поліції, яку було засновано за сприяння Сполучених Штатів Америки. Одні із головних тем переговорів — безпека кордону, правопорядку та боротьба з корупцією.

Фото Михайла  ПАЛІНЧАКА  (прес-служба Президента України).