Прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив у четвер у Брюсселі, що виступає за перегляд ставлення до санкцій, накладених на Росію. «Вони не є остаточним рішенням. Санкції — це засіб. Тому, на нашу думку, це має бути тимчасовим», — сказав він. 
Водночас прем’єр визнав, що Італія не може одноосібно змінити систему накладання санкцій Євросоюзом, але закликав «відкрити діалог з Росією». «Ми вважаємо, що Росія є важливим гравцем у багатьох географічних кризах. Тому дуже важливо мати Росію за столом та вести діалог з президентом Путіним для вирішення найважливіших криз у всьому світі», — цитує Конте агенція DW.
Наступного тижня Конте планує відвідати Росію. І ці слова є повторенням уже озвучених цього тижня заяв віце-прем’єра Італії Маттео Сальвіні, який, перебуваючи в Росії, пообіцяв Путіну  «зробити все», щоб припинити або принаймні уникнути автоматизму в подовженні дії санкцій щодо РФ, які він назвав «примхою» ЄС.
Натомість спецпредставник США по Україні Курт Волкер заявив у четвер, що США і надалі посилюватимуть антиросійські санкції з періодичністю в місяць-два. «Ми намагаємося збільшити тиск, який чинимо на Росію, щоб змусити її вести переговори про врегулювання (на Донбасі. — Ред.). Це включає збереження санкцій в США, а також періодичне посилення цих санкцій з плином часу. Ви побачите набрання чинності додаткових санкцій щомісяця чи два, або біля того, як ми вже бачили», — заявив він, виступаючи на семінарі в Атлантичній раді у Вашингтоні. При цьому Волкер висловив впевненість, що Європейський Союз також збереже санкції