Чернівці:

Про це заявила начальник управління культури Чернівецької ОДА Віра Китайгородська. Загалом цьогоріч Українським культурним фондом було виділено для підтримки культурних проектів 200 мільйонів гривень для всієї України.
Обласна філармонія подала проект стосовно запису симфонії Михайла Вербицького. Виявляється, Михайло Вербицький був не тільки великим хоровим композитором, а й засновником симфонічного жанру в українській музиці. Тож планується видати спеціальне музикознавче дослідження про цього композитора, де будуть зібрані всі його симфонічні твори, відомості про митця тощо.
Інший проект покликаний відродити традицію ліжникового ткацтва на Буковині, котре було поширене на Путильщині. Бо нині є загроза зникнення цього ремесла. Проект включає в себе науково-дослідницьку експедицію, створення майстерні ліжникарства, по закінченні якої гуцульські майстрині повинні виткати та представити на виставці два ліжники, проведення майстер-класів із цього ремесла.
Третім успішним проектом стала «Арт-медіашкола» комунального підприємства «Кіновідеопрокат». Проект передбачає проведення низки навчальних студій для молодих кінематографістів. Наразі вже досягнуто домовленостей на місцевих телеканалах щодо його просування, тривають перемовини з операторами, режисерами, сценаристами, відомими українськими медіа-менеджерами щодо їхньої участі.