ХЕРСОН:

У ботанічному саду Херсонського державного університету вперше в його історії відкрився «Бал хризантем». Відвідувачам тут представили понад вісімсот кущів цих красивих квітів, частину яких висаджували учні шкіл обласного центру, а частину — самі співробітники наукового закладу. У Херсоні такого ще не було, тож «Бал хризантем» мав просто шалений успіх: його відвідали майже сім тисяч дітей та дорослих. До речі, вхід сюди для них зробили абсолютно безплатним — і не випадково.
Проректор ХДУ, кандидат педагогічних наук Максим Вінник відкрив секрет власкору «Голосу України»: «Бал хризантем» (він триватиме до кінця жовтня, аж доки відцвітуть квіти) відтепер планують зробити щорічним. В університеті нині взагалі докладають чимало зусиль, аби «відомчий» ботанічний сад відвідувало якомога більше городян і він став популярним місцем для прогулянок, відпочинку та екологічних акцій, інформує наш власкор Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

***

У столиці, на Співочому полі, також триває вже десята за ліком осіння виставка квітів — фестиваль хризантем.
Цьогорічна цікавинка фестивалю в тому, що квіти можна не лише побачити, а й почути, бо від кожної композиції лунає музика, причому того стилю і жанру, який представлено на відповідній композиції. А це і джаз, і диско, і метал. Звучить навіть орган, що неабияк посилює враження від побаченого.
Виставка триватиме до кінця місяця.

Фото автора.