Міський голова Рівного Володимир Хомко привітав із 100-річчям ветерана фізичної культури та спорту Володимира Лазаревича (на знімку).

За вагомий особистий внесок у розвиток фізкультури і спорту в Рівному, утвердження здорового способу життя та з нагоди ювілею імениннику вручили Подяку Рівненської міськради та виконавчого комітету, а також цінні подарунки.
Володимир Михайлович народився 1918-го в білоруському Гомелі у сім’ї військовослужбовця. У тринадцять років почав займатися класичною боротьбою, а у п’ятнадцять його запросили на навчання до Білоруського технікуму фізичної культури в Мінську. Невдовзі, коли відкрився Білоруський інститут фізкультури, всіх другокурсників технікуму перевели до цього навчального закладу. У 18 років Володимир пішов добровольцем у військово-морський флот на Балтику — в навчальний загін підводників. Там і застала юнака війна. З першого її дня Володимир Лазаревич воював.
У 1944 році після третього поранення його направили працювати інструктором у Мінський будинок офіцерів. А в 1946-му переїхав до Рівного, і відтоді його життєвий шлях тісно переплівся з містом. Перша посада Володимира Михайловича в обласному центрі — начальник навчально-спортивного відділу. А зі створенням 1952 року спортивного товариства «Колос» працював у ньому аж до 1966-го. Під керівництвом Володимира Михайловича спортсмени завойовували багато перших місць, кубків, грамот та медалей із різних дисциплін.

Рівне.

Фото автора.