Про це повідомило болгарське інформаційне агентство "Крос". За даними митної служби, її служителі проводили на КПП "Капітан Андрєєво" рутинну перевірку вантажу, що його з України до Туреччини на фурі з турецькою реєстрацією перевозив турецький  шофер. У декларації він заявив, що, крім сушених абрикос, на які є документи, він не перевозить інших товарів, що підлягають декларуванню, валюти чи наркотиків. Але митники відчули щось дивне в  поведінці водія й попросили загнати автомобіль на спеціальний майданчик, де встановлена спеціальна рентгенівська апаратура. Підозріла щільність, яку рентген висвітив у задній частині фури, насторожила досвідчених митників. Вони запропонували водієві зняти пломби та розпочали фізичну перевірку підозрілого місця. Незабаром серед коробок з абрикосами вони виявили 318 пакетів, загорнутих у щільний папір і кілька шарів фольги. У них виявилося 3 816 000 українських акцизних марок для алкогольної продукції.

Вони були конфісковані, а на водія складено протокол за порушення закону Болгарії про митницю та перевезення міжнародних вантажів. Фура було арештовано як засіб, що його використали для приховування та перевезення акцизних марок через державний кордон Болгарії без повідомлення й дозволу митних органів.

Слідчі з'ясовують, як у фурі опинилося понад три мільйони акцизних марок України, де їх одержав громадянин Туреччини й кому мав передати у разі безпроблемного перетину кордонів кількох держав. Нелегальну посилку в фурі не помітили українські та румунські митники, а ось їхні болгарські колеги інтуїтивно відчули щось недобре в поведінці втомленого водія й вирішили ретельно обшукати вантажне відділення. Так було попереджено контрабанду акцизних марок України й їх подальше нелегальне використання.