Міжнародний фестиваль-ярмарок APPLE BAR другий рік поспіль провела Барська об’єднана територіальна громада на Вінниччині. Керівників ОТГ області, аграрного бізнесу запросили взяти участь у форумі «Розвиток сільських територій об’єднаних територіальних громад», організованого у рамках фестивалю.
Вирощуванням яблук здавна славиться Барський район. Червонобокі кулі, налиті сонячним промінням, є родзинкою краю.
— Навколо садівництва формується навіть спосіб нашого життя, — наголосив міський голова Бара Артур Цицюрський. — Тому й вирішили популяризувати наше місто як яблуневу столицю Поділля. Сподіваємося на залучення інвесторів до розвитку яблучного бізнесу.
Керівник міста уточнив, що особливої підтримки потребують фермери, малі підприємства. Великим простіше: у них налагоджена система реалізації продукції. Учасники фестивалю не тільки обмінювалися думками, особливо про те, як краще налагодити збут плодів. Охоче смакували корисною продукцією та виробами з неї. На фестивалі можна було дізнатися секрети вирощування яблук, придбати щойно зняті з дерева плоди, купити саджанці. Яке ж свято без пісні! Народний артист України Микола Янченко підібрав репертуар пісень, що відповідали тематиці заходу.

Вінницька область.