Луганщина отримала з держбюджету майже 23,75 млн грн на будівництво нової 150-метрової телевежі у Попаснянському районі. Відповідну угоду між облдержадміністрацією та Мінрегіонрозвитку, будівництва та житлово-комунального господарства підписано у Києві. Проект «Будівництво радіотелевізійної передавальної станції в Попаснянському районі Луганської області», який публічно презентував заступник голови ОДА Юрій Клименко, став переможцем відкритого конкурсу стартапів за напрямом «Загальноукраїнська солідарність».
Цей проект дуже важливий. Через збройну агресію РФ найбільш потужні передавальні станції Луганщини залишились на непідконтрольній території, як і найбільша в області телевежа. Проблему частково вирішено за рахунок нової 134-метрової вежі у Новоайдарському районі, радіус покриття якої становить 60 км. Однак через особливості рельєфу Попаснянський район залишився білою плямою на інформаційній мапі краю. Тому було ухвалено рішення про участь у конкурсі проектів регіонального розвитку в рамках Програми підтримки секторальної політики.
Нині вже виділено земельну ділянку під будівництво, завершується її юридичне оформлення. Нацрадою з питань телебачення та радіомовлення зарезервовано частотний ресурс для нової РТПС, який, зокрема, дасть змогу використовувати 5-кіловатні ФМ-передавачі.
Віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко наголосив на стратегічному значенні проекту для підвищення інформаційної безпеки країни: сигнал нової телевежі покриватиме майже всю тимчасово окуповану частину області. А голова Львівської облради Олександр Ганущин пообіцяв особисто посприяти залученню львівських телерадіомовників для роботи в ефірі Луганщини.

Луганська область.