У районі сумнозвісного шостого арсеналу Міністерства оборони під Ічнею Чернігівської області, де 9 жовтня сталася надзвичайна ситуація з пожежею та вибухами, ліквідували вже 39 пожеж, востаннє двічі гасили загорання у лісі напередодні — горіло 0,25 га настилу. Про це повідомляє прес-служба обласного управління ДСНС.
«Пожежно-рятувальні підрозділи (22 жовтня. — Ред.) двічі залучалися на гасіння пожеж настилу в лісі на загальній площі 0,25 га поблизу с. Августівка. Загалом з початку робіт ліквідовано 39 пожеж (одну на об’єкті, 9 у житловому секторі, 29 настилу в лісі)», — повідомили у ДСНС. Продовжують вилучати і вибухонебезпечні предмети. Так, позаминулої доби їх було вилучено 1423, а загалом з початку робіт їх знайшли понад 11 тисяч.
У населених пунктах навколо арсеналу зруйновано чотири будинки у селі Августівка, пошкоджено 264 будинки, квартири та інші капітальні споруди у 25 населених пунктах. Відновлено 122 будівлі в 21 населеному пункті. Про шкоду довкіллю поки що в конкретних цифрах не йдеться, проте зрозуміло, що вона значна, і відновлення потребуватиме і часу, і ресурсів.

Вл. інф.