Про це йдеться в повідомленні в групі SaveDnipro, яке ґрунтується на результатах перевірки підприємства екологічною інспекцією.
«Інспекторам не надали інформацію і документи для перевірки проходження екомодернізації з висновками ОВД, яку здобули ми з вами у процесі суспільного обговорення. Нам, як учасникам робочої групи, яка повинна контролювати екомодернізацію, також не надано документи. Екоінспекторам заборонили огляд усієї території! Загалом приписи планової перевірки від 23.08.2017 не виконано!» — пишуть активісти. Додають, що раніше департамент екології Дніпровської міськради запевняв, що на «Придніпровці» з екологією все «ОК».
Більшість порушень пов’язано з тим, що викиди не виміряються або ж інформація приховується.
Ось тільки деякі з порушень. У звітності за 2017 рік відсутні показники викидів за джерелами, які не були враховані. Тобто, статистичній звітності вірити не можна, а податки було сплачено в повному обсязі.
Інспекторам не дозволили провести дослідження скидів у р. Дніпро. Отже, що туди зливають, не знає ніхто.
Огляд золошламонакопичувача в руслі річки Шиянка і золовідвала в балці Західній не забезпечено. Тільки за офіційним даними там може зберігатися 40 млн тонн небезпечних відходів.
«Станція — систематичний порушник екологічного законодавства і наш із вами екологічний кат!» — резюмують активісти.

Дніпро.