За ініціативи народного депутата Олександра Горбунова (фракція «Народного фронту») у Кропивницькому вдруге зарибили річку Сугоклію — у водойму випущено чотири тонни мальків товстолоба, білого амура та коропа.
Про це повідомили в прес-службі Кіровоградської обласної партійної організації.
За словами ініціатора зариблення, мальків запустили у Сугоклію за державні кошти. «Весною я робив це за власні кошти, а потім вивчав думку громадськості, наскільки це потрібно і що про це думають люди. Навіть не сподівався на таку підтримку громади Кропивницького стосовно необхідності вирішення питання недопущення заростання Сугоклії водоростями», — сказав Олександр Горбунов.

«Удруге зариблення вже відбувається за державні кошти. Я дуже вдячний Держрибагенції за розуміння, відгук і підтримку в цьому питанні. Дуже сподіваюся, що результат теж буде позитивний», — додав він.
За словами головного спеціаліста сектору іхтіології та регулювання рибальства Кіровоградрибоохорони Тетяни Волохової, у Сугоклію випустили 97 тисяч 500 рослиноїдних риб. Маса однієї особини — 40 грамів. Якщо не буде випадків браконьєрства, то вже через два-три роки риба підросте і її можна буде виловлювати.