Триразовими чемпіонами світу зі спортивних танців стали майстри спорту міжнародного класу вінничани брат і сестра Катерина та Андрій Морози. Чемпіонат світу зі спортивних танців серед дорослих, професіоналів, молоді, юніорів тривав 1—3 жовтня у столиці Китаю. У турнірі змагалися 615 учасників із 16 країн, серед яких і збірна команда нашої держави, до складу якої увійшли Катерина та Андрій. Тренує спортивну пару їхня мати Ірина Мороз.

Триразові чемпіони світу зі спортивних танців Катерина та Андрій і їхня мати-тренер Ірина Мороз.

Фото з сайту Вінницької ОДА.

— У Китаї ми здобули нагороди, про які можна тільки мріяти, — розповіла пані Ірина. — Своїми успіхами завдячуємо насамперед голові Вінницького відокремленого підрозділу ГО «Асоціація спортивного танцю України» Дмитру Заславському. Завдяки йому було створено всі умови для підготовки до престижних змагань.
Це не перші високі нагороди вінничан. На чемпіонатах світу вони перемагали або ставали призерами уже тричі. Однак одночасно стільки медалей, як у Пекіні, пара ще не натанцьовувала.
Вшановували переможців в ОДА. Посадовці запевнили, що всіляко підтримуватимуть розвиток надзвичайно красивого виду спорту на теренах краю.

Віктор СКРИПНИК.