Підприємство «Волинська ягідка» висадило поблизу села Положеве Шацького району 75 гектарів лохини.
— На плантації розміщено п’ять сортів ягід: ранні, середньостиглі, пізні. Землі Шацького району — екологічно чисті і найбільш сприятливі для вирощування лохини. «Волинська ягідка» не лише вирощуватиме лохину, а з часом і перероблятиме її, — розповідає про початок реалізації перспективного бізнес-проекту депутат Волинської обласної ради В’ячеслав Богдан.
Загалом планується посадити лохину на 260 гектарах. Це буде найбільша в країні плантація цієї ягоди, яка  своїми лікувальними властивостями і неповторним смаком привертає увагу навіть коронованих осіб. Щоб врожаї не залежали від примх погоди, передбачено крапельне зрошення. Побачити плантацію диво-ягід зможуть усі, хто прямує на озеро Світязь, оскільки розташована вона обабіч магістралі Любомль — Щацьк — держкордон з Республікою Білорусь, поблизу мосту через річку Прип’ять.
До речі, перша промислова плантація лохини була закладена на Волині поблизу села Ростань цього ж таки Шацького району ще на початку 1980-х років заслуженим лісівником України, тодішнім керівником обласного управління лісового господарства Дмитром Телішевським.

Волинська область.