За півціни придбати вакцину проти грипу має можливість кожен охочий вінничанин. Решту вартості компенсують аптекам за кошти міського бюджету. Безплатно вакцинують дітей з інвалідністю та позбавлених батьківського піклування.
Третій рік поспіль у місті діє програма «Стоп грип», запроваджена Вінницькою міськрадою. «Хто хоче вакцинуватися, має звернутися до центрів первинної медико-санітарної допомоги, — розповів директор департаменту охорони здоров’я Вінницької міськради Олександр Шиш. — Пройти огляд у лікаря, щоб визначити, чи немає протипоказань для щеплення. Тоді виписується рецепт, з яким потрібно звернутися до найближчої аптеки. Там купити вакцину за половину вартості. Повернутися до лікаря і разом з препаратом подати чек. Після цього проводиться щеплення».
Торік у Вінниці вакцинувалося найбільше людей порівняно з іншими обласними центрами держави, повідомив Олександр Шиш. Посадовець пояснює це дією програми «Стоп грип». Він також повідомив про експрес-тести, запроваджені у лікарняних закладах міста. Визначити, грип це чи застуда, можна за 15 хвилин. Правильно встановлений діагноз дасть можливість швидше позбутися недуги.
— Перші спалахи грипу очікуються у грудні, — зазначила завідувач кафедри дитячих інфекційних хвороб Вінницького національного медичного університету імені Пирогова професор Ірина Незгода. — Тому вакцинуватися необхідно уже зараз.
В обласному департаменті охорони здоров’я повідомили, що медичні заклади краю повністю забезпечені противірусними, антибактеріальними та жарознижувальними препаратами. У мережі аптек є в наявності два види вакцини проти грипу вартістю 260 і 340 гривень.

Вінниця.