У селі Залуччя Матеївецької об’єднаної територіальної громади провели реконструкцію закладу дошкільної освіти та класної кімнати для першачків. Майже рік тривав капремонт старих приміщень та побудова нових. Голова Матеївецької ОТГ Петро Книшук одразу після обрання на цю посаду проінспектував усі комунальні заклади, зокрема й Залучанський навчально-виховний комплекс. Крім початкової школи тут була одна група для малечі. Та саме приміщення й обладнання були в неналежному стані.

Перерізати стрічку доручили головам Коломийської РДА Любомирові Глушкову та Матеївецької ОТГ — Петрові Книшуку.

«Коли майстри обдерли стіни до штукатурки, зняли підлогу, стару сантехніку, було навіть страшно, чи подужаємо такий обсяг робіт, — розповідає директор НВК Христина Костенко. — Але знаю Петра Васильовича: якщо береться за роботу, то все буде виконано в запланований час і найкращим чином».
У Залуччі давно назріла потреба у відкритті другої групи для дошкільнят — їх тут багато. Нове приміщення обладнали по-сучасному, купили відповідні меблі, ліжечка для двох груп тощо. А головне — утеплили всі приміщення НВК, придбали плити, мийки, печі для відремонтованого харчоблока. Закупили посуд, постільну білизну.
Оновлення торкнулося також ігрових кімнат і спортивного залу. А ще провели благоустрій території. Влітку, за два місяці до відкриття, тут кипіла робота. Та важко було уявити, що невдовзі все буде завершено з блиском.
А де взяли кошти на такий великий фронт робіт? Левову частку виділила Матеївецька ОТГ, допомогла фінансами Коломийська РДА. Долучилися й меценати — ПФГ «Прометей», ТзОВ «Прут Генетик», інші місцеві підприємці. Допомагали і батьки учнів першого класу, бо ж хотіли створити належні умови для своїх діточок. Разом із класоводом Любов’ю Фуфалько зробили ремонт, а держава забезпечила обладнанням.
На урочистості з нагоди відкриття оновленого НВК завітали голова Коломийської РДА Любомир Глушков, голова Матеївецької ОТГ Петро Книшук, діти та їхні батьки. Очільники висловили вдячність за фінансову підтримку приватним підприємцям та батькам, які долучилися до цієї благородної справи.
Та найбільше раділа малеча. Казкові ігрові куточки, чудові меблі, затишні спальні їм до вподоби. Дитячі очі іскрилися щастям.

Людмила СТРАЖНИК.
Фото надано Івано-Франківською ОДА.