Музей гирьового спорту, що діє у Полтавській державній аграрній академії, поповнився особливо цінним експонатом — 32-кілограмовою гирею дворазового олімпійського чемпіона з важкої атлетики Леоніда Жаботинського. Її особисто передав син уславленого спортсмена Руслан, який приїхав із Запоріжжя.

За словами останнього, у його батька були дві улюблені двопудові гирі, з якими він майже не розлучався. Бо вважав, що штангіст без гирі — все одно, що десантник без парашута... І постійно тренувався. Одну з тих гир близькі родичі Леоніда Івановича знайшли вдома. На сімейній раді вирішили передати такий раритет у згаданий музей, заснований на базі кафедри фізичного виховання знаним полтавським тренером із цього виду спорту Олегом Морозом.
Тут зберігаються десятки гир різних форм, ваги та віку. Однак та, що належала дворазовому абсолютному олімпійському чемпіону, штангісту-суперважковаговику, завжди нагадуватиме спортсменам про те, що найвищих результатів можна досягти лише наполегливою працею. До цього унікального експоната можна буде доторкнутися, зокрема й «на фарт» перед відповідальними змаганнями, та навіть спробувати підняти...
Є своя закономірність і у тому, що чемпіонська гиря поповнила музей саме аграрного вишу. Адже гирьовий спорт здавна вважався «сільським». Зрештою, в наших селах народжувалися і виростали справжні богатирі. Сподіватимемося, вони продовжать переможні традиції, започатковані Леонідом Жаботинським.