У Македонії не вщухають пристрасті після голосування в парламенті щодо угоди із Грецією про перейменування країни. Їх підігрівають провокаційні заяви, що звучать із Москви. МЗС РФ заявило, що процес голосування відбувався з порушеннями, і воно супроводжувалося шантажем, погрозами й підкупом. Депутатів замикали в окремих кабінетах і забирали в них мобільні телефони. На думку Москви, усім цим нібито керував американський посол, який перебував у парламенті під час обговорення й голосування.
Опозиційна македонська партія ВМРО-ДПМНЄ відразу після голосування виключила зі своїх лав вісьмох депутатів, що проголосували «за» схвалення угоди із Грецією. Тепер «відщепенцям» пропонують здати й депутатські мандати. Про це заявив заступник голови ВМРО-ДПМНЄ Александр Ніколоскі після засідання керівної ради партії. «Ми просимо вісьмох депутатів повернути мандати, отримані за списком ВМРО-ДПМНЄ... і піти у відставку», — повідомив Ніколовскі журналістам. Він привітав своїх колишніх однопартійців зі створенням «нової злочинної коаліції» у парламенті Македонії.

Як повідомляють македонські ЗМІ, на адресу «вісімки» продовжують лунати й погрози фізичною розправою. Міністр внутрішніх справ Македонії Олівер Спасовскі заявив, що вони перебувають під захистом поліції.
Нагадаємо, що 19 жовтня в парламенті Македонії відбулося голосування щодо пропозиції про зміну назви країни на Республіка Північна Македонія. За пропозицію уряду проголосували 80 депутатів зі 120. Це дасть змогу Скоп’є завершити багаторічний спір із сусідньою Грецією, яка зі свого боку по-обіцяла не заважати приєднанню Республіки Північна Македонія до НАТО, а потім і до Євросоюзу.