Пожежний автомобіль ДАФ отримали вогнеборці селища Вишкове Хустського району. Він приїхав з громади Гросайбштадт (Німеччина) за сприяння благодійної організації «Карітас», народного депутата України Валерія Лунченка та депутата Закарпатської обласної ради Мирослава Білецького.

На знімку: народний депутат України Валерій Лунченко (другий праворуч) веде розмову з вогнеборцями.

За словами начальника облуправління ДСНС Романа Гудака, фахівці пожежно-рятувальних підрозділів готові щоденно й щомиті захищати громаду Закарпаття від пожеж та надзвичайних ситуацій, а технічне оснащення підрозділів є важливим чинником для успішного виконання поставлених завдань.
Пожежний автомобіль марки ДАФ може перевозити понад 1500 літрів води та має двоступеневу помпу і дві цівки першої допомоги з довжиною рукава по 60 метрів кожен. За рахунок цього час роботи однієї цівки становить 12-15 хвилин. Порівняно із автомобілем ЗІЛ-130, який хоч і має за ємністю більшу цистерну (2500 літрів), однак є менш продуктивним, адже вода витрачається за 5-7 хвилин. Автомобіль укомплектовано гідравлічним інструментом, генератором, освітлювальною щоглою, рукавами різного діаметра. Він характеризується також високою прохідністю, що дасть змогу рятувальникам діставатися найвіддаленіших гірських поселень.

Фото надане облДСНС.
Підготував наш власний кореспондент у Закарпатській області Василь НИТКА