У Греції у вівторок після багатогодинних допитів було затримано екс-міністра оборони Янноса Папантоніу та його дружину Ставролу Кураку. 

Як повідомила грецька газета «Катимеріні», їм було пред’явлено обвинувачення у відмиванні майже двох із половиною мільйонів євро. Їхній колишній міністр соціалістичного уряду отримав як «вдячність» за укладення ще 2003 року договору з однією з фірм, що робили ремонт шести військових фрегатів ВМФ Греції. Зараз історія цієї угоди спливла, і влада вимагає покарати хабарника.
Сам Яннос Папантоніу заперечує одержання відкату, як і те, що він і його дружина відмивали «брудні» гроші. Більше того, екс-міністр переконує слідство, що укладений договір допоміг повернути в дію кілька кораблів морського флоту та зміцнити обороноздатність країни.  Відмова від нього завдала би шкоди країні.

Через те, що подружжя відмовилося співпрацювати зі слідством, вони й були затримані. За час їх тимчасового тримання в слідчому ізоляторі судові органи мають отримати від парламенту відповідь на свій запит: чи сплив термін давності за одержання хабара у великому розмірі Янносом Папантоніу? Якщо вищий законодавчий орган підтвердить, що не сплив, то слідство проти екс-міністра продовжиться. Йому можуть бути пред’явлені й додаткові обвинувачення в порушенні закону.
До речі, він передбачає, що всі дії щодо відмивання незаконно отриманих доходів не мають строку давності. Але слідство насамперед має з’ясувати, як на рахунку колишнього чиновника опинилася така величезна сума, а потім і довести факт одержання хабара.