У Ківерцях відкрили інклюзивно-ресурсний центр, створений у рамках реформи інклюзивної освіти, яку реалізовує Благодійний фонд Порошенка у співпраці з МОН. Це вже одинадцятий подібний заклад на Волині.
В ІРЦ проводитимуть індивідуальні та групові заняття для дітей з особливими освітніми потребами. Робота в закладі буде спрямована на інтелектуальний і фізичний розвиток. Скористатися його послугами зможуть 60—70 дітей віком від 2 до 18 років. Фахівці закладу безплатно проводитимуть корекційні заняття, надаватимуть консультації батькам та складатимуть індивідуальні плани розвитку дитини. Загалом у Ківерцівському районі проживає 1080 дітей з особливими освітніми потребами і лише 14 охоплені інклюзивним навчанням у закладах загальної середньої освіти. Тобто працювати ще є над чим.
— Успіх залежить не лише від коштів, які ми вклали в цей центр, а й від душі та майстерності педагогів,  — зазначив присутній на урочистостях голова обл-держадміністрації Олександр Савченко. 
У закладі працюватиме четверо спеціалістів: директор, практичний психолог, вчитель-логопед та олігофренопедагог. Кабінети в центрі розміщені на першому поверсі Еколого-натуралістичного центру. Там облаштовані пандус та поручні. Центр обладнаний сучасними меблями,  дидактичними та ігровими матеріалами, комп’ютерною технікою. Тут також передбачено зону очікування для батьків.