У Тернополі під стінами обласної державної адміністрації відбулася акція проти чергового підвищення ціни на газ і тарифів на комунальні послуги.

З вимогами громадян виступив перший заступник голови обласної ради, керівник обласної організації ВО «Батьківщина» Василь Деревляний: «Ми розуміємо, що влада на місцях не має значного впливу на прийняття таких рішень. Але дії нашої політичної сили послідовні. Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко звернулася до Голови Верховної Ради Андрія Парубія з вимогою негайно скликати позачергову сесію парламенту задля ухвалення постанови про мораторій на підвищення тарифів. Своєю чергою депутати місцевих рад на Тернопільщині ініціюватимуть відповідні звернення до Президента з вимогою скасувати підвищення ціни на газ на 23,5%».
«Люди ще не відчули цього підвищення. Адже ще не отримали платіжки», — додав голова фракції ВО «Батьківщина» у Тернопільській обласній раді Михайло Пінь. Він розповів про підготовлений текст звернення до Верховної Ради України, Президента, Кабінету Міністрів та депутатських фракцій у Верховній Раді з вимогою прийняти постанову про мораторій на підвищення тарифів.
Керівник обласної організації ВО «Батьківщина» Василь Деревляний ознайомив пікетувальників з проектом рішення Тернопільської обласної ради та текстом звернення до вищого керівництва країни.

Фото надано прес-службою Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина».
Підготувала власкор «Голосу України» на Тернопільщині Надія МИКОЛАЙЧУК