Фахівців з рідкісної спеціальності для об’єднаних територіальних громад почали готувати на базі Херсонського національного технічного університету. Курс управління проектами (зокрема участі у грантових конкурсах та підготовці бізнес-планів) розрахований на місяць для слухачів, котрі вже мають вищу економічну освіту, але з різних причин втратили роботу в місті та готові до переїзду в село.
Першу групу для навчання вже набрали. Отримання спеціальності фінансують з коштів служби працевлаштування та самих ОТГ, каже заступник директора обласного центру зайнятості Людмила Барабаш. З майбутньою роботою для випускників проблем не очікують — у об’єднаних територіальних громадах краю справжній кадровий голод на таких фахівців. Для них спішно відкривають вакансії з оплатою від семи тисяч гривень на місяць, і готові надавати житло.
Загалом на Херсонщині вперше після завершення курортного сезону та періоду збирання врожаю кількість вакансій на ринку праці не зменшується, а тільки збільшується. У банку даних районних центрів зайнятості — понад 2,6 тисячі заявок роботодавців.