Під угодою про міжрегіональне співробітництво між Рівненською та Брестською областями поставили свої підписи голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко та керівник Брестського облвиконкому Анатолій Лис. Офіційне підписання відбулося 26 жовтня в місті Гомель Республіки Білорусь, де делегація з Рівненщини 24—25 жовтня брала участь у Першому форумі регіонів України та Білорусі.

Документ визначає спільну майбутню співпрацю в галузях економіки, сільського господарства, культури, освіти, туризму та медицини. Угода спрямована на реалізацію проектів з розвитку сільських територій, спільну організацію виставок і ярмарків підприємств обох регіонів, а також налагодження прямих контактів між театрами, музеями, творчими колективами Рівненської та Брестської областей. Також передбачено підтримку діяльності, спрямовану на охорону навколишнього середовища та забезпечення екологічної безпеки.
«Ми маємо спільний кордон, а наші торгівля, економіка й культура неминуче переплітаються. Брестська область відсьогодні — офіційно діловий партнер Рівненщини. Дуже важливо те, що цими днями окреслені стратегічні перспективи майбутнього співробітництва не тільки між двома країнами, а й нашими регіонами», — прокоментував голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.