26 жовтня на сесіях Заболоттівської сільської ради Володимирецького району та Вараської міської ради Рівненщини було прийнято рішення про добровільне приєднання села Заболоття до міста Вараш. Тож сусідні населені пункти та їх громади утворили Вараську міську об’єднану територіальну громаду, яка почне функціонувати в такому статусі з 1 листопада 2018 року.
Це перша на Рівненщині ОТГ, котра скористалася нещодавніми змінами в законі, якими міста обласного значення було прирівняно до спроможних ОТГ, відтак вони та сусідні села отримали можливість утворювати об’єднані громади за скороченою процедурою і без проведення виборів.
Від приєднання Заболоття до Вараша виграли обидва населені пункти: місто отримало можливість розширювати свої межі, розвиватись, а Заболоття — краще фінансування для утримання соціально-культурної сфери. До речі, в обох населених пунктах проживають працівники Рівненської АЕС, яка є бюджетоутворюючим підприємством тепер уже Вараської міської об’єднаної територіальної громади.
Колишній сільський голова Заболоття Роман Хондока до проведення чергових місцевих виборів у 2020 році інтереси села представлятиме на посаді старости і члена виконкому Вараської міської ОТГ.

Рівне.