Теніс. Сінгапур. Українська тенісистка Еліна Світоліна стала переможницею Підсумкового турніру WTA, обігравши американку Слоан Стівенс — 3:6, 6:2, 6:2.

У дебютній партії Стівенс вдалося зробити брейк уже в першому геймі. Після чого вона довела сет до перемоги. У другій партії перевагою вже заволоділа українка, яка зробила три брейки проти одного в американки.
У вирішальному сеті першою подавала українка, яка захистила «свій» гейм, а вже в наступному — зробила брейк. Після чого знову взяла свою подачу, зробивши рахунок 3:0. Потім відбулася зміна сторін, і Стівенс зуміла повернути свою подачу, проте на більше її не вистачило. Світоліна своєю чергою знову зуміла додати і виграла вирішальну партію.
Матч тривав 2 години і 25 хвилин. За цей час Світоліна виконала 2 подачі на виліт, раз помилилася при введенні м’яча в гру і виграла 6 геймів на прийомі. Її суперниця припустилася 2 подвійних помилок, а також реалізувала 3 брейк-поінти.
Цей титул став найбільшим досягненням у кар’єрі Світоліної. За перемогу в Сінгапурі (Еліна виграла всі п’ять зустрічей) вона отримає +1500 рейтингових очок і підніметься на четверте місце в світовому рейтингу.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.
Фото WTA.