Пам’ятний знак, встановлений колись на будинку на вулиці Устилузькій, 2 у давньому княжому місті, де в червні 1941 року розміщувалися штаб 90-го Володимир-Волинського прикордонного загону і штаб 2-го Володимир-Волинського укріпрайону, демонтований навесні цього року за рішенням депутатів міської ради, відтепер встановлено на території Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки в Луцьку. Урочисте його відкриття відбулося в рамках відзначення Дня вигнання нацистських окупантів з України. Аби знак посів на території музею гідне місце, чимало зусиль доклали обласна організація ветеранів України і, насамперед, перший заступник її голови Геннадій Гулько, краєзнавець Сергій Ричко, підприємець Анатолій Федоров, голова наглядової ради ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» Віктор Чорнуха та інші небайдужі лучани.
Гарна подія відбулася і в Ковелі. Тут напередодні чергової річниці вигнання нацистських окупантів стараннями місцевої влади відновлено пошкоджений вандалами пам’ятник на могилі радянських воїнів, які загинули в березні—липні 1944 року в боях за цей важливий залізничний вузол, встановлений ще у перші повоєнні роки.

Учасники урочистостей у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки.

Біля обох меморіальних об’єктів відбулися урочистості із вшанування пам’яті Героїв.

Максим СОЛОНЕНКО.
Фото автора.

 

ТИМ ЧАСОМ

Пом’янули загиблих
У Луцьку в Свято-Троїцькому кафедральному соборі УПЦ Київського патріархату відбулася панахида із вшанування пам’яті загиблих у російсько-українській війні 2014—2018 років. До молитви долучилися рідні полеглих воїнів, волинські учасники АТО, волонтери, голова Волинської ОДА Олександр Савченко та виконувач повноважень луцького міського голови Григорій Пустовіт, небайдужі лучани. Після поминального богослужіння в храмі в облмуздрамтеатрі відбувся вечір пам’яті «Пам’ятай, Україно, Героїв своїх», організований громадською організацією «Члени родин загиблих в АТО «Надія». Завершилися сумні урочистості на Алеї почесних поховань міського кладовища в селі Гаразджа.