Агрохолдинг «Мрія» завершив збирання врожаю картоплі із загальної площі 634 га. Середня врожайність культури по компанії сягнула 377 ц/га, що більше від планових показників. У цьому сезоні «Мрія» вирощувала продовольчі та крохмальні сорти Романо, Вінета, Опал, Каррера, Сіфра, Євростарч, Сюзанна.

«Ми неодноразово наголошували, що картопляний напрямок є стратегічним для «Мрії». З цієї причини «Мрія» цілеспрямовано збільшує площі під цю культуру: з 92 га в 2017-му до 634 га в 2018-му. Наступного року ми плануємо відвести під цю культуру вже 2038 га, — каже операційний директор агрохолдингу Андрій Григоров. — Також для реалізації довгострокової стратегії з картопляного напряму в 2017-му ми оновили насіннєвий матеріал на 100%, закупивши насіння еліти в Німеччині та Нідерландах».
Частину врожаю цього року реалізовуватимуть зовнішнім покупцям, а частину використають як насіннєвий матеріал.
«Мрія» є одним із провідних виробників та селекціонерів картоплі в Україні. Для її зберігання агрохолдинг використовує власні сучасні картоплесховища загальним обсягом майже 52 тис. тонн, які обладнані сортувальними лініями та системою контролю вологості й температури. В активах компанії також є крохмальний завод у Тернопільській області потужністю переробки до 600 тонн картоплі на добу.

Надія МИКОЛАЙЧУК.
Фото надано прес-службою агрохолдингу «Мрія».