Відкриття у лютому сучасного серцево-судинного центру в Рівненській обласній клінічній лікарні дуже чекали в області, оскільки серцево-судинні захворювання — головна причина смертності в регіоні. За цей період з використанням ангіографічного комплексу вдалося провести першу тисячу операцій не лише жителям Рівненщини, а й Тернопільщини, Житомирщини та Волині, тоді як раніше доводилося відправляти пацієнтів до інших областей або Києва.

Серцево-судинний центр запрацював в рамках реалізації на Рівненщині проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». З обласного бюджету на облаштування приміщення центру спрямували 2,7 млн грн. На закупівлю обладнання за кошти проекту Світового банку використали майже півтора мільйона доларів, також закупили понад три тисячі одиниць матеріалів для проведення операцій: стентів, провідників коронарних, катетерів тощо.
Схожий серцево-судинний центр створюється нині у місті Сарни. Він обслуговуватиме жителів північних районів області, розповідає керівник групи впровадження проекту Світового банку на Рівненщині Сергій Рибачок. Уже готова проектно-кошторисна документація на приміщення та оголошено тендер на закупівлю медичного обладнання.