За добу (станом на ранок 31.10) російські найманці понад 20 разів обстріляли наших військових. При цьому противник 6 разів застосував озброєння, заборонене Мінськими угодами. За даними прес-центру штабу ООС, ворог гатив у районах населених пунктів Луганське, Верхньоторецьке, Авдіївка, Піски, Опитне, Мар’їнка, Красногорівка, Павлопіль, Гнутове, Ломакине, Водяне та Лебединське.
Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь з озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Крім того, з мінометів калібру 82 мм ворог обстрілював позиції Об’єднаних сил поблизу Авдіївки, Пісків, Ломакиного та Луганського. Опорні пункти наших військ біля останнього окупанти також накривали вогнем з мінометів 120-го калібру. 
Як повідомив учора ЗМІ командувач Операції об’єднаних сил Сергій Наєв, цього року ЗСУ не очікують широкомасштабних наступальних дій з боку бойовиків на Донбасі. За його словами, ситуація на фронті змінюється щомісяця. «Не можна стовідсотково щось прогнозувати, але, за нашими прогнозами, цього року ми не очікуємо широкомасштабних наступальних дій з боку ворога», — сказав він.
Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — околиці Донецька): «Обстрілюють нас цілодобово. Вночі інтенсивніше й більшим калібром. Міни прилітають періодично. Орки, як на сафарі, приїжджають у наш сектор. Ми їх уже за почерком впізнаємо, коли починають стріляти. Сьогодні не дають попрацювати — облаштувати бліндаж. З самого ранку кошмарять нас з великокаліберного кулемета. Поки що не отримали команди на відповідь. Усі хлопці живі й здорові».