Учора зранку мешканці київського житлового комплексу «Мега сіті» перекрили рух транспорту Харківським шосе на знак протесту проти відключення електроенергії в їхніх квартирах. Пропускали машини швидкої допомоги. Через блокаду дороги КП «Київпастранс» тимчасово змінило рух громадського транспорту.

За словами мітингувальників, вони мають намір продовжувати акцію до повного врегулювання проблеми й кажуть, що їх багатоповерхівку відключили за борги «ДТЕК Київські електромережі» у розмірі 2,7 мільйона гривень.
Своєю чергою в КМДА повідомили, що будинки за адресами вул. Харківське шосе, 19 і 19-А належать до групи проблемних житлових комплексів, збудованих підприємствами Анатолія Войцехівського. Нагадаємо, у вересні 2016 року Войцехівський утік до РФ після того, як його випустили під заставу. Забудовника звинувачували у махінаціях: у самовільному захопленні ділянок під будівництво, повторному продажі квартир, введенні в експлуатацію будинків на підставі підробних рішень судів.
Проблема «темних» багатоповерхівок, мешканці яких вийшли на акцію протесту, у тому, що електроенергію вони отримують за тимчасовими договорами, а компанії, які їх обслуговують, не платили за спожиті послуги вчасно й у повному обсязі. Міська влада готова й надалі робити все в рамках повноважень для вирішення складної ситуації, що виникла з вини забудовника, щоб забезпечити людей необхідними комунальними послугами, заявили в КМДА. Однак столична адміністрація закликає мешканців «будинків Войцехівського» дійти згоди всередині ініціативних груп, дотримуватися запропонованого алгоритму дій, який дасть змогу виконати технічні умови, сплатити борг і забезпечити повноцінне й безпечне функціонування житлового комплексу.

Фото з сайту kiev.vgorode.ua