На спільній прес-конференції міського голови Рівного Володимира Хомка і нового інвестора ТОВ «Рівнетепло-енерго» Івана Надєїна була оприлюднена стратегія розвитку теплопостачального підприємства в обласному центрі.

Міський голова Володимир Хомко наголосив, що перед новим інвестором стоїть завдання забезпечити мешканців Рівного якісними житлово-комунальними послугами і стабілізувати тарифи: «Мешканців міста цікавить, щоб в їхніх оселях було тепло, щоб вони платили за це помірні кошти. Новий інвестор взяв на себе відповідні зобов’язання і від імені громади особисто я чітко стежитиму за їх виконанням».
За словами Івана Надєїна, нова стратегія розвитку підприємства базуватиметься на професійному досвіді колективу «Рівнетеплоенерго», а також значних інвестиціях (формула «знання плюс інвестиційний ресурс»). Це дасть змогу модернізувати інфраструктуру і поліпшить якість послуг.
«Ми визначили два основні напрями. Перший — це модернізація газових котелень, в умовах постійного підвищення цін на газ ми не можемо собі дозволити неефективно витрачати дороге блакитне паливо. Другий — часткове заміщення газу за допомогою відновлюваних джерел енергії на основі найкращого європейського досвіду. Додатково будуть встановлені 30 котлів на біомасі, відповідно частина котелень стануть комбінованими — 60—70 відсотків тепла вироблятиметься за допомогою газу, а 30—40 відсотків — за допомогою пелетів, брикетів тощо. Але найважливіше — ми побудуємо теплоелектростанцію на біомасі, таким чином в майбутньому зменшимо залежність від цін на газ і стабілізуємо тарифи. Загальний об’єм інвестицій становитиме майже 50 мільйонів євро», — зазначив Іван Надєїн.
Новий власник «Рівнетеплоенерго» наголосив, що на підприємстві працюватиме кістяк команди разом зі Степаном Коропецьким, який добре розуміється на проблемах житлово-комунального господарства і працює в компанії з моменту її створення. Директором підприємства призначено Олександра Корчинського, який багато років успішно керував одним із найбільших енергетичних підприємств України.
Нині триває опалювальний сезон, підприємство розпочало подачу теплоносія для мешканців Рівного відповідно до розпорядження міського голови від 17 жовтня 2018 року. Одночасно варто зазначити, що борг за газ становить майже 200 мільйонів гривень. Держава не покрила різницю в тарифах, також «Рівнетеплоенерго» не отримало компенсацію за пільги та субсидії за минулий період.
«Це ще раз доводить, що радянська за своїм змістом чинна модель житлово-комунального господарства вичерпала себе, потрібні нові технології і нові підходи. Ми переконані, що спільно з міською владою побудуємо у Рівному нову європейську систему ЖКГ», — підсумував Іван Надєїн.