Набрав законної сили обвинувальний вирок Кузнецовського міського суду Рівненської області стосовно мешканця міста Вараш, який контрабандою постачав в Україну так звані солі для ванн — популярні серед золотої молоді психотропні речовини.

Правоохоронці встановили, що зловмисник на початку 2016 року знайшов низку інтернет-ресурсів, на яких було розміщено інформацію про перелік наркотиків та психотропів, доступних для замовлення, а також вказано механізми їх розповсюдження з дотриманням заходів конспірації та безпеки. Замовлення наркотичних засобів відбувалося через реєстрацію покупця на сайті, оплата товару здійснювалася криптовалютою.
Зловмисник отримував наркотичні та психотропні речовини з однієї з азіатських країн у поштових міжнародних відправленнях. Товар був загорнутий у спеціальний матеріал, який ускладнював його виявлення правоохоронцями.
Після надходження відправлень він фасував наркотики та робив для покупців так звані закладки у під’їздах житлових будинків Вараша. Запас психотропних речовин наркоділок зберігав за місцем свого проживання та у гаражному приміщенні.
Співробітники спецслужби затримали зловмисника у серпні 2017 року. Під час санкціонованих слідчих дій за місцем його проживання, в автомобілі та гаражі правоохоронці вилучили, зокрема, амфетамін, псевдоефедрини та «солі для ванн» на загальну суму понад триста тисяч гривень та дев’ять тисяч доларів США готівкою.
У наркоділка було також виявлено сім травматичних пістолетів, три з яких були перероблені під відстріл бойовими патронами.
Вироком суду зловмисника визнано винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 305, ч. 2 ст. 306, ч. 2, 3 ст. 307, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України та засуджено до п’яти років позбавлення волі.

Про це повідомила прес-група УСБУ в Рівненській області.