Про це йшлося на черговому засіданні обласного оперативного штабу з подолання наслідків надзвичайної ситуації під Ічнею, коли вибухали склади боєприпасів.

В. о. голови ОДА Юлія Свириденко та заступник голови ОДА Сергій Сергієнко спілкуються з потерпілою мешканкою села Августівка.

Як повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Володимир Кривенко, першочергові роботи планують завершити до кінця тижня. На сьогодні залишилося повністю відремонтувати дахи ще в трьох будинках, на інших об’єктах це вже зроблено. Ремонтні бригади продовжують відновлювати пошкоджені стіни та двері, склити вікна.
Проте обіцяні урядом гроші досі не надійшли через бюрократичні процедури. Тому, як пояснила в. о. голови обласної державної адміністрації Юлія Свириденко, нині більшість робіт виконують за рахунок обласного і районного резерву та благодійної допомоги. «Паралельно з цим ми подаємо документи до міністерств на отримання коштів з Резервного фонду державного бюджету, — сказала Юлія Свириденко, — на відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, придбання осель замість зруйнованих, аварійно-відновлювальні роботи».
Керівники ОДА та представники профільних установ також ознайомилися з виконанням робіт у населених пунктах Августівка та Дружба.
Триває комплексний ремонт і в зоні відповідальності Міноборони — селищі Дружба. У помешканнях замінюють двері, вікна, ремонтують покрівлі. З понеділка запрацювала котельня. Житлові будинки підключатимуть до теплопостачання після встановлення вікон. Нагадаємо, що саме Августівка і Дружба стали епіцентром вибухів і постраждали найбільше.

Василь ЧЕПУРНИЙ.
Фото надано прес-службою ОДА.