У Миргороді на Полтавщині завершують капремонти покрівель двох багатоповерхівок за міською програмою співфінансування таких робіт із міського бюджету. Зокрема, дах будинку на вулиці Гоголя, 109-А вже фактично оновили, а на вулиці Свидницького, 1 будівельники виконують відповідні роботи прискореними темпами, прагнучи завершити їх до настання холодів із мінусовими температурами, дощами та снігом.
Зрештою, темпи та якість таких некосметичних ремонтів контролюють і самі мешканці згаданих «рукавичок». Адже вони долучилися до цієї вкрай необхідної та водночас недешевої справи своїми коштами. Згідно з умовами згаданої програми, яку ініціювали керівники міста-курорту, власники квартир у тому чи іншому будинку з дірявим дахом сплачують 25 відсотків вартості його капремонту, решту 75 відсотків доточують зі скарбниці громади.
Програма співфінансування таких робіт у Миргороді реалізується вже не перший рік. Проект фактично виключає надання переваг будинкам із «козирними» власниками квартир. У кожному випадку тільки спеціальна комісія визначає житлову будівлю з покрівлею, яка потребує невідкладного капремонту із залученням коштів міського бюджету. Халтура в роботі також не допускається. Тож і нарікань на її виконавців практично немає.