Запровадження ефективного механізму боротьби з корупцією, ефективна система децентралізації та створення державної основи для приватизації — найнеобхідніші реформи, які потрібні Україні.
Про це говорила Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель у рамках візиту до Києва у середу під час зустрічі з українськими студентами. Розмова відбувалася у форматі дискусії. Студенти цікавилися питаннями майбутнього ЄС, Мінських переговорів та антиросійськими санкціями. Меркель поділилася думкою, що обмеження проти РФ необхідно зберігати, аби дати зрозуміти, що про Донбас не забули. Вона визнала, що прогрес у реалізації Мінських угод надто повільний, але наголосила, що потрібно продовжувати докладати зусиль для їхньої імплементації. Канцлер відзначила, що ЄС стоїть перед великими викликами, зокрема, йшлося про захист зовнішніх кордонів. Тому, за її словами, країнам ЄС потрібно діяти спільно, у тому числі щодо РФ.
У Києві Меркель зустрілася також із Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом. Сторони обговорили можливості наростити спільний товарообіг до 10 млрд євро з нинішніх майже 8 млрд доларів на рік, інформує Урядовий портал. Прем’єр-міністр запросив німецький бізнес посилювати співпрацю і брати активну участь у приватизаційних процесах.
Окрім того, у рамках візиту Меркель поклала квіти до меморіалу Героїв Небесної Cотні (на знімку).

Скріншот відео зі сторінки у Твіттер прес-секретаря німецького уряду Стефана Сейберта.