Сьогодні у Стамбулі під головуванням Президентів України Петра Порошенка та Туреччини Реджепа Ердогана відбудеться 7-ме засідання Стратегічної ради високого рівня. Як повідомляє прес-служба Президента України, порядком денним заходу передбачено обговорити ключові питання двостороннього політичного діалогу, сучасного стану та перспектив розвитку україно-турецького співробітництва у торговельно-економічній, науково-технічній, оборонно-промисловій, енергетичній, транспортній, культурно-гуманітарній, освітній та туристичній сферах.

Згідно з інформацією прес-служби, протягом дводенного офіційного візиту, який триватиме 3-4 листопада, Президент України проведе окремі переговори з Президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом. Плановано, що Глава Української держави відкриє меморіальну дошку на колишній будівлі дипломатичної місії УНР в 1919-1922 роках, відвідає Стамбульський університет, де функціонує відділення української мови і літератури, та відкриє виставку архівних документів, присвячену 100-річчю українсько-турецьких дипломатичних відносин.
У рамках програми візиту до Туреччини Президент України також відвідає місто Анталію, де візьме участь у церемонії інаугурації Консульства України в Анталії та центру культури «Український дім».