Останню добу (станом на ранок 5.11) російські окупанти 18 разів відкривали вогонь по позиціях наших військових. При цьому ворог 13 разів застосував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. За даними прес-центру штабу ООС, противник вів прицільний вогонь із мінометів різного калібру, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Бойовики гатили в районах населених пунктів Кримське, Новотошківське, Золоте, Авдіївка, Новотроїцьке, Павлопіль, Водяне, Гнутове, Лебединське. Позиції Об’єднаних сил у районі Золотого окупанти двічі обстрілювали з мінометів калібру 120 мм. Тут же, тричі, ворог застосував міномети 82-го калібру. Вогневого впливу з цієї ж зброї зазнали опорні пункти неподалік Новотошківського, Авдіївки, Павлополя, Водяного, Гнутового та Лебединського.
«Унаслідок бойових дій один військовослужбовець загинув, троє — зазнали легких поранень та один — отримав поранення середньої важкості. За даними розвідки, трьох окупантів було знищено та ще чотирьох — поранено.
Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — околиці Донецька): «Ситуація під контролем. Обстріли не припиняються. В основному орки гатять з мінометів та гранатометів. Ворожі снайпери, як завжди, активні. Тому лишній раз голови з окопів не висовуємо. На вихідних один із наших побратимів був поранений осколками гранати. Його доставили до лікарні. Молимося й сподіваємося, що хлопець буде жити. Противник змушує давати вогневу відповідь. Хоч і дуже хочеться інколи дати чергу на випередження, відкриваємо вогонь, лише коли ворог добряче допече».