Показали, який вигляд матиме реконструйована Бортницька станція аерації

Реконструкція Бортницької станції аерації (БСА) триває, і киянам вирішили показати, який вигляд матиме станція після її закінчення.

Підготовчі роботи виконували до 2017 року, за цей час також була розроблена проектна документація з реконструкції. Сама реконструкція розпочнеться у 4-му кварталі 2019-го й триватиме 6 років. Після реконструкції БСА з’являться додаткові технологічні лінії, процес обробки стічних вод і осаду стане більш глибоким, а сама станція — компактнішою. Площа основного виробництва БСА з наявних на сьогодні 151 га скоротиться до 120 га, що дасть змогу збільшити відстань від БСА до житлової забудови Києва орієнтовно на 1 км.
Бортницька станція аерації — єдина станція очищення стічних каналізаційних вод у Києві, що обслуговує не тільки столицю, а й населені пункти Київської області (Вишгород, Ірпінь, Вишневе, Бортничі, Гнідин, Щасливе, Чабани, Коцюбинське, Погреби, Новосілки, Софіївська й Петропавлівська Борщагівки, Гатне).
Сама станція складається із трьох блоків: перший побудований в 1964-му, другий — в 1975-му, третій — в 1986-му. Нині рівень спрацювання устаткування й будівель становить 80%.