За добу (станом на ранок 6.11) російські найманці 14 разів відкривали вогонь по наших військовиках. Один раз противник застосував озброєння, заборонене Мінськими угодами. За даними прес-центру штабу ООС, ворог здійснював обстріли в районах населених пунктів Вільне, Луганське, Новолуганське, Новомихайлівка, Красногорівка, Павлопіль та Гнутове.
Бойовики вели прицільний вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Крім того, з мінометів калібру 120 мм ворог обстрілював наші позиції поблизу Павлополя. Саме біля цього населеного пункту на маріупольському напрямку окупанти виявили найбільшу вогневу активність.
«Противник дещо знизив інтенсивність вогню, проте досі намагається підтримувати нестабільність по всій лінії зіткнення. Фіксуються спроби російських окупантів відновити бойові дії на світлодарському напрямку. Тут ворог здійснив два обстріли з гранатометів і великокаліберних кулеметів у районах населених пунктів Луганське та Новолуганське. Об’єднані сили вживають заходів щодо недопущення загострення на цьому напрямку та готові до активніших дій. Внаслідок бойових дій жоден військовослужбовець Об’єднаних сил не постраждав. За даними розвідки, протягом минулої доби двоє російських окупантів дістали поранення», — зазначили в штабі.
Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «Інтенсивність обстрілів дещо зменшилася. Переважно прилітають міни 82-го і 120-го калібру. Нині виходять ДРГ, але не для прориву, а для провокацій. Ми постійно облаштовуємо окопи, щоб можна було вільно пересуватись. Противник бачить це, обстрілює з АГСів та гранатометів місця, де ми проводимо свої інженерні роботи. Постійно працюють снайпери. Одразу видно — професіонали. Вони працюють двійками. Спочатку один стріляє, а коли хтось із наших хлопців піднімається з траншеї на придушення снайперського вогню, то стає мішенню для другого снайпера. Цю тактику ми вже знаємо, тому діємо дуже обережно. Усі хлопці в підрозділі живі й здорові».