Медиків «Першого добровольчого медичного шпиталю імені Миколи Пирогова», які повернулися з району бойових дій, відзначили в обласному центрі.
Зустріч з цивільними лікарями і медпрацівниками, які добровільно надавали допомогу пораненим бійцям, відбулася у зв’язку з черговою ротацією. Організували її за сприяння депутата Вінницької облради Юрія Семенюка. У проведенні заходу, що відбувся в обласній лікарні імені Пирогова, взяли участь голова обласного об’єднання «Інваліди Чорнобиля», заступник керівника «Спілки офіцерів та інших військових формувань Вінниччини» Валерій Проценко, представник правління названої спілки Володимир Куліш та адвокат «Національної асоціації адвокатів України» Іван Семенюк.
— Героями героїв маємо називати лікарів, які борються за життя бійців, тих, хто зі зброєю у руках обстоює незалежність держави, — зазначив депутат облради Юрій Семенюк. — Про медиків не часто пишуть, не завжди згадують, але вони поряд із солдатами у найскладніші моменти, коли йдеться про необхідність надання допомоги пораненим.
Семеро лікарів-добровольців з Вінниччини отримали ордени «Сила милосердя». Одна з медсестер удостоєна медалі «За милосердя та турботу». Це нагороди ГО «Всеукраїнське об’єднання громадян «Країна». До нагород організатори заходу додали ще й грошові премії.
Неурядовий проект «Перший медичний добровольчий шпиталь імені Пирогова» діє з початку лютого 2016 року. Відтоді цивільні медики надали допомогу сорока тисячам бійців безпосередньо у районах проведення АТО, а нині Операції об’єднаних сил.