У приміському селі Підгайці, що у Луцькому районі, в неділю 4 листопада урочисто відкрито пам’ятник Тарасу Шевченку (на знімку).

Ініціатором його встановлення стала Підгайцівська сільрада, яка і профінансувала виготовлення монумента. Загальна вартість пам’ятника, авторами якого стали скульптори Михайло Шумський та Віталій Міщук, 300 тисяч гривень. Над створенням образу митці працювали понад півроку.

Після традиційного перерізання стрічки митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл здійснив молитву та освятив пам’ятник. Звертаючись до вірян, він сказав, що в кожного українця на столі повинно бути дві книги: Біблія та «Кобзар».
— Цей пам’ятник Кобзарю став 2259-м в Україні, — зауважив запрошений на відкриття шевченкознавець Руслан Теліпський. — Здається багато, але цей монумент лише восьмий у селах Волині.
Того дня біля пам’ятника Тарасу Шевченку звучали вірші та пісні на його слова. Присутні мали змогу оглянути фотогалерею «Монументальна Шевченкіана», яку привіз із собою Руслан Теліпський.
У врочистостях взяли участь голова Волинської ОДА Олександр Савченко і перший заступник голови облради Олександр Пирожик.

Максим СОЛОНЕНКО.
Фото з інтернет-видання «Волинь-24»