У Решетилівці врочисто відкрито оновлене відділення поштового зв’язку. Для невеликого міста-райцентру воно залишається єдиним. Своєї адреси воно не змінювало — лише переїхало з одного крила великої триповерхової будівлі в інше. Однак таке переміщення стало знаковим.

Керівники обласної ради, РДА та Полтавської дирекції «Укрпошти» разом із працівниками оновленого відділення поштового зв’язку в Решетилівці.

Адже згадана типова споруда ще за радянських часів будувалася для районного вузла поштового зв’язку та місцевої філії «Укртелекому». Пізніше, коли масштаби їхньої діяльності більш ніж істотно скоротилися, поштовикам довелося потіснитися, зайнявши у цьому приміщенні невеличкий куток, який навіть не опалювався. Там, за словами начальника відділення Наталії Нечай, було дуже тісно й незручно для працівників та клієнтів, а найбільше всім дошкуляла холоднеча взимку...
«Коли такі умови для нашої роботи побачив новий керівник Полтавської дирекції «Укрпошти» Андрій Рижов, то пообіцяв допомогти, і слова свого дотримав», — зазначила пані Наталія. Водночас вона подякувала присутньому на відкритті відділення голові обласної ради, уродженцю Решетилівського краю Олександру Біленькому, котрий також долучився до фінансування робіт. Їх здешевили за рахунок того, що виконавцями були самі поштовики, тобто їхня ремонтно-будівельна бригада.
При цьому практично «добиту» частину будівлі оновили капітально. Відділення також по-сучасному вмеблювали, забезпечили новим комп’ютерним обладнанням. Воно опалюється. Тож справжні тепло та затишок забезпечені і для листонош, і для операторів та клієнтів. Останні можуть скористатися тут найширшим спектром послуг поштового зв’язку. Зокрема й передплатити на весь рік чи півріччя або купити окремі номери газети «Голос України» та інших періодичних видань.
Андрій Рижов наголосив також на тому, що за ремонт відділення у Решетилівці власними силами і коштами очолювана ним дирекція взялася не випадково. Адже за останній рік, відколи ним почала керувати Наталія Нечай, цей підрозділ поштового зв’язку перетворився із хронічно відсталого на один із кращих в області майже за всіма показниками. Така робота стала прикладом і стимулом для інших. Бо всі мають усвідомлювати, що, досягаючи нових рубежів, можна заробити не лише істотні доважки до зарплати, а й не менш важливі бонуси у вигляді поліпшення умов для своєї праці.
Зрештою, оновлення поштового господарства регіону триває. Сьогодні виконуються ремонти у трьох відділеннях. Також у Полтаві завершується спорудження сучасного центру оброблення пошти. Раніше в Кременчуці відкрили таку нову дільницю, а в Лубнах технічно вдосконалили й механізували наявний осередок розвантаження автомобілів із поштовими відправленнями. Все це дає змогу зекономити кошти, поліпшити логістику й водночас пришвидшити доставку згаданих відправлень і преси до замовників та передплатників.

Василь НЕЇЖМАК.
Фото автора.