ЧЕРНІВЦІ:

У Чернівецькій області активно триває ремонт траси Житомир — Чернівці — Порубне. Люди задоволені якістю нового асфальтного полотна, але не всі.
Мешканці гірських Вижницького та Путильського районів, де з ремонтом дороги затягували все літо, вважали себе обділеними увагою влади. Горяни неодноразово перекривали дорогу пікетами, вимагаючи від влади та дорожників узятися за ремонт дорожнього полотна, бо його стан був таким, що у гірські села відмовлялися їхати автобуси і швидка допомога. Також були перебої з постачанням продуктів та товарів першої необхідності, бо водії не хотіли нищити свої автомобілі на розбитій дорозі.
Як запевняють автодорожники, це тільки початок, поки що планується відремонтувати 1,5 та 4,6 кілометра на різних відтинках. Уже проведено регенерацію дорожнього покриття, будівельники готові укладати два шари асфальтобетону. Також демонтують старі бетонні конструкції і замінять каналізаційні колектори.
У перспективі дорогу обіцяють відремонтувати до КПП «Руська» та КПП «Шепіт» на кордоні з Румунією. На відкриття цих КПП дуже сподіваються місцева влада і бізнес, які очікують у результаті на прихід інвестора. А це у свою чергу дасть поштовх для створення нових робочих місць і подолання депресивного економічного стану гірських районів Буковини.