За даними штабу ООС, за минулу добу (станом на 8.11) російські окупанти 19 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ. При цьому ворог тричі застосовував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Двічі противник вів прицільний вогонь із мінометів 82-го калібру в районах Павлополя і Луганського, а поблизу останнього застосував також міномети калібру 120 мм. Крім того, поблизу Павлополя окупанти стріляли з озброєння БМП-1 і зенітної установки ЗУ-23-2. «Під час бойових дій троє військовослужбовців Об’єднаних сил дістали поранення», — йдеться у повідомленні.
Основною метою ворожих обстрілів і провокацій протягом останнього тижня стали спроби розкрити систему ведення вогню передових підрозділів ЗСУ, їхній загальний бойовий порядок, уточнити місця розташування їхніх сил і засобів, повідомляє група «ІС». Фіксувалися також спроби гібридних формувань за допомогою ведення вогню приховати перегрупування своїх сил тактичного масштабу.
Найінтенсивніше останнім часом окупанти вели вогонь у районі околиць Донецька (Піски, Красногорівка), Горлівки (район Новгородського й околиць) і майже постійно на приморському напрямку й на південь від Донецька (основна кількість випадків застосування противником важкого озброєння припадає саме на ці ділянки).