Розумники і базіки, запитайте Беллью, чи потужний удар в Усика...

Бокс. Манчестер (Велика Британія). У залі «Манчестер Арени» 31-річний українець Олександр Усик (16-0 12 КО) красиво і переконливо переміг талановитого 35-річного британця Тоні Беллью (30-3-1 20 КО) на його території нокаутом у восьмому раунді!

Отже, Усик зміг захистити всі свої пояси (WBC, WBA, WBO, IBF, The Ring) і блискуче обстояти титул абсолютного чемпіона світу в першій важкій вазі!
Після розвідки в першому раунді Олександр захопив ініціативу і з кожною хвилиною почав нарощувати темп поєдинку. Хоча Беллью здорово тримався і показав себе гідним суперником. Але після п’ятого раунду Тоні почав пропускати важкі удари, а у восьмому українцю вдалося відправити його в нокаут.
Тим самим Усик осоромив уболівальників і фахівців, які переконували, що в українця немає потужного удару. Олександр переміг завдяки могутньому лівому боковому, після чого британець опинився на настилі рингу. Підвівшись, Беллью розплакався та назвав Усика видатним чемпіоном.
«Він — видатний боксер і заслужив всі можливі світові регалії. Я не маю чим виправдати свою поразку. Він прекрасний боксер. Він кращий, з ким мені доводилося зустрічатися в рингу. Тільки найкращі й великі хлопці матимуть шанси на перемогу в бою з ним. Я програв винятковому боксеру», — заявив Беллью в рингу після бою.
Британець також підтвердив, що це був його останній поєдинок на профі-рингу.
***
Після перемоги Олександр сказав, що цей рік був для нього напрочуд успішним і щасливим. Але він надто втомився і заслужив на відпочинок разом із дружиною і дітьми. Йому треба підлікуватися, а тоді вже готуватися до нових викликів...
***
Раніше команда українського чемпіона і сам Усик заявляли, що після бою з Тоні Беллью відбудеться його перехід до суперважкої ваги.
«Так, я хочу стати абсолютним чемпіоном світу в надважкій категорії. Завжди потрібно ставити перед собою мету. Якщо людина не ставить її перед собою, вона помирає», — заявив український суперчемпіон.

Фото twitter.com/SkySportsBoxing
Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.