У Горішніх Плавнях, що на Полтавщині, завершили комплексну реконструкцію системи опалення дошкільного навчального закладу «Дзвіночок». На це з міського бюджету витратили майже два мільйони гривень.
За ті кошти в дитсадку встановили індивідуальний тепловий пункт з автоматикою, яка реагує на зміни погодних умов і, відповідно, температури повітря за вікном. У кімнатах для вихованців і персоналу старі батареї опалення замінили на сучасні, сталеві, обладнавши їх імпортними терморегуляторами. Водночас повсюдно застосували новітні ізоляційні матеріали, проклали поліпропіленові труби. Усі роботи в «Дзвіночку» виконали в рамках міської програми комплексного оновлення систем опалення в дошкільних навчальних закладах.
Її почали реалізовувати у 2016 році. Такі системи в дитсадку «Золота рибка» реконструювали за гроші з міської скарбниці, а в ДНЗ «Горобинка» — за кошти благодійного фонду розташованого в Горішніх Плавнях Полтавського гірничо-збагачувального комбінату. Минулого року черга на подібне оновлення систем опалення дійшла до місцевих садочків «Попелюшка» та «Сонечко». На нього з бюджету наймолодшого міста Полтавщини було виділено 2,6 млн грн.
Цьогоріч поталанило «Чебурашці» й уже згаданому «Дзвіночку». Відвідуючи останній, міський голова Горішніх Плавнів Дмитро Биков запевнив земляків, що комплексна реконструкція систем опалення в місцевих ДНЗ триватиме й наступного року, а 2020-го її планують завершити в усіх дев’яти дитсадках. І відразу візьмуться за таку само модернізацію складових теплозабезпечення міських шкіл.