На офіційному сайті Гощанської селищної ради, що на Рівненщині, розмістили інформацію про те, що у місцевому дитсадку «Малятко» під час планової перевірки виявили перевищення норм формальдегіду та фенолу. Також у пробах води, яку відібрали із мережі водопостачання дитсадка, знайшли перевищення вмісту заліза.
Про це селищному голові Миколі Панчуку повідомило Гощанське райуправління ГУ Держпродспоживслужби. Поки що діти з «проблемних» груп ходитимуть в інші групи. За цей час приміщення провітрюватимуть, шукатимуть причини підвищеного рівня шкідливих сполук. Уже розпочали й перемовини про встановлення вентиляційної системи у дитсадку.
— Зараз якнайшвидше намагаємося усунути всі недоліки, які виявили фахівці служби Держпромнагляду у садку, — коментує ситуацію Микола Панчук. — Висновки експертів стосувалися нещодавно відремонтованих груп. Це дає підстави припустити, що перевищення рівня фенолу та формальдегіду може бути спричинене використанням будматеріалів чи встановленням нових меблів, хоча всі вони сертифіковані та відповідають стандартам якості.
Та найбільше селищного голову хвилює проблема неякісної питної води у дитсадку. Адже вона може приховувати глобальнішу біду й стосуватися мешканців усієї Гощі.