Заклади первинної ланки медицини стали після капітальних ремонтів справжньою окрасою сіл Червонокостянтинівки і Баштиного, що на Кіровоградщині. Відтепер місцеві жителі зможуть отримувати медичні послуги в комфортних, затишних, теплих приміщеннях.
За інформацією прес-служби ОДА, останніми роками проблем у місцевих медиків вистачало. У будівлях, зведених понад 40 років тому, де розміщені фельдшерсько-акушерські пункти, ремонт давно не робили, тож вони почали поступово руйнуватися.
У контексті медичної реформи керівники району — голова Петрівської РДА Сергій Завалій і голова районної ради Тамара Сакара — виробили спільну позицію — зберегти мережу наявних фельдшерсько-акушерських пунктів та лікарських амбулаторій і щороку поступово перетворювати їх на сучасні медичні заклади. Першим таким у районі став Богданівський ФАП. Уже майже завершено роботи в Луганській, Іскрівській лікарських амбулаторіях, триває капітальний ремонт у Козацькому ФАПі.
У липні поточного року за кошти районного бюджету та ПрАТ «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат» у рамках угоди про соціально-економічне партнерство розпочали капітальний ремонт у Червонокостянтинівському ФАПі на загальну суму 670 тис. грн. За кошти районного та сільського бюджету розпочали реконструкцію і в ФАПі села Баштине Червонокостянтинівської сільської ради (загалом на понад 450 тис. грн). У жовтні роботи на обох об’єктах було завершено. А медичні працівники і місцеві жителі подбали, щоб територія біля закладів стала впорядкованою і привабливою: заклали клумби, посадили дерева, встановили лави та проклали доріжки.

Кіровоградська область.